Як видалити повідомлення в ВК у співрозмовника?

Від моменту створення «ВКонтакте» багато користувачів стали заручниками ситуації, коли була гостра необхідність видалити переписку з конкретною людиною, але подібна функція була відсутня. Розлучившись з коханою або посварившись з одним, були ризики викладання листування конфіденційного характеру в інтернет. Шантаж, зіпсована репутація або низка скандалів неминуче чекала співрозмовника після публікації повідомлень. Сьогодні ми розповімо, як в VK видалити свої повідомлення, щоб вони пропали у співрозмовника з діалогу.

Видалити для всіх – нововведення від ВК

Раніше, стирається листування зникала тільки з аккаунта одну людину і, за логікою речей, це було нормально. Реальних способів не існувало, хоча форуми були насичені інформацією, як заспаміть сторінку співрозмовника, як її заблокувати та інше. Тепер же розробники вирішили докорінно змінити ситуацію. Недавнє оновлення в VK – “Видалити для всіх” – надає можливість стерти будь-яку вашу інформацію передану співрозмовнику через чат. Тепер будь-яке ваше повідомлення (текст, відео, фото, документ) можна стерти відразу після їх відправки. Оновлення є стандартною опцією і не вимагає використання додаткових програм.

Нововведненіе від VK – опція подвійного стирання

Як стерти повідомлення в ВК у співрозмовника?

Розібравшись в важливість подібного нововведення, варто перейти безпосередньо до вивчення даної опції. В даний момент вона перебуває в стадії активного тестування, тому може бути доступна не у всіх і не скрізь. Наприклад, подібне можна зустріти на мобільних додатках – там функції немає. Хоча є всі передумови для повного введення даної опції на всіх платформах VK вже зовсім скоро.

Отже, якщо ви бажаєте стерти свою переписку у співрозмовника, зробіть наступне:

  1. Переходимо в категорію «Повідомлення» і знаходимо потрібну бесіду – відкриваємо її.
  2. Далі ставимо галочку навпроти відправленого Вами меседжу – він подсветится синім.
  3. Зверху відкриється розширене меню. Серед іншого вибираємо «Кошик» і натискаємо по ній.

    Опція видалення виділеного повідомлення

  4. З’явиться вторинне попередження. У ньому зліва внизу ставимо галочку навпроти «Видалити для всіх». Якщо не проставити позначку відбудеться локальне стирання даних, вони зникнуть лише з Вашого боку – все стандартно для попередніх років.

    Функція “Видалити для всіх” в ВК

  5. Через «Видалити» підтверджуємо дії.

Тепер необхідна інформація повністю стерта з бази даних сервера. Її відновити вже ніяк не можна. Однак, щоб провернути такі кроки необхідно підключитися через ПК і вкластися в рамки 24 годин – лише цей час відводиться для двостороннього видалення в діалогах. Тільки комп’ютерна версія ВК (нова версія) дозволяє видаляти повідомлення. При бажанні виконати зачистку зі смартфона відкрийте сторінку в мобільному браузері.

Майте на увазі, є деякі нюанси:

  • Прати ви можете тільки СВІЙ меседж.
  • Якщо ваше повідомлення співрозмовник встиг переслати іншим, то ці копії не зітруться.
  • При двосторонньому видаленні співрозмовник не отримає ніяких повідомлень – меседж просто пропадають і все.
  • Якщо ви кілька разів проставите галочку, то система запам’ятає ваш вибір для даного діалогу.
  • Якщо опція не активна у вас, перевірте, що б час було актуальним (24 години), також можете перезавантажити сторінку через CTRL + F5.
  • Крім стирання, ви можете протягом 24 годин і відредагувати повідомлення.

    Функція редагування повідомлень доступна в перші 24 години

Недоліки вводяться нововведень

Якщо хтось думає, що все прекрасно, то помиляється. З огляду на бум торгових платформ в соціальній мережі Вконтакте, багато роблять тут покупки. Часто, основна інформація між продавцем і покупцем ведеться через листування. Якщо опція по стирання діалогу буде доступна, то шахраї зможуть легко «кинути» на гроші.

Отримавши гроші, вони просто зітруть будь-яку інформацію про співпрацю. Так обманутий покупець залишиться без доказів, що виключає ймовірність порушення кримінальної справи. Ось так функція з видалення повідомлення з ВК у співрозмовника може зіграти проти користувачів. Однозначно ризики шахрайських операцій зростуть у кілька разів.

висновок

Безумовно, дане нововведення, це позитивна новина для всіх, хто помилився, погарячкував і інше. На жаль, опція обмежена 24 годинами. Видалити ж старіші повідомлення у співрозмовника не вийде. Нехай вас не обнадіює інформація, яку активно поширюють в мережі. Не має сенсу і злом аккаунта, тому як все такі алгоритми відслідковуються і присікаються, наприклад атакована сторінка заморожується. Наскільки могли, розробники пішли вам не зустріну.

Ссылка на основную публикацию