Як Скинути Налаштування На роутер Zyxel Keenetic До Заводських?

У цій статті мова піде про скидання налаштувань на роутері Zyxel Keenetic до заводських – дуже зручна функція, яку я постійно використовую при підключенні нового обладнання. І незважаючи на те, що ви не пишете огляди на мережеві пристрої, для вас ця стаття буде не менш корисною, так як повернення заводських параметрів може вирішити масу проблем, які можуть виникнути через деякий час після початку використання маршрутизатора. Дуже часто замість того, щоб шукати причину якоїсь помилки в конфігураціях набагато простіше зробити повне скидання роутера Zyxel Keenetic і ввести все заново.

У новій версії Keenetic OS 2.14.C.0.0 розділ скидання перенесли в «Управління – Загальні настройки». Тут потрібно перегорнути сторінку до самого кінця і знайти аналогічну кнопку

Повернення до заводських налаштувань Zyxel Keenetic кнопкою Reset

І другий варіант для тих, у кого немає доступу до панелі адміністратора – за допомогою традиційної кнопки «Скидання». Взагалі, Zyxel молодці – по-моєму, вони єдині, хто заморочили і підписав функціонал всіх роз’ємів на корпусі по-російськи.

Для повернення заводських налаштувань необхідно її затиснути і потримати кілька секунд, поки не замигають світлодіоди – оскільки кнопка втоплена в корпус для уникнення випадкового натискання, використовуйте скріпку – я, наприклад, для такого випадку завжди беру шпильку від лотка сім-карти смартфона, дуже зручно.

На нових роутерах Keenetic позначення не так очевидні, але теж зрозуміти можна – кнопка скидання позначена стрілкою

Крім усього іншого, цей спосіб підійде тим, у кого труднощі з входом в адміністраторську частина маршрутизатора, адже після її використання стираються всі дані з пам’яті, в тому числі і відбувається скидання пароля на роутері Zyxel Keenetic. Для того, щоб увійти в адмінку після обнулення налаштувань до заводських, потрібно всього лише подивитися на наклейку на корпусі і використовувати ту адресу, логін і ключ доступу, які вказані на ній.

І в самому низу знайти пункт «Скинути настройки»

Після додаткового підтвердження дій маршрутизатор відкотитися в заводський стан

Ссылка на основную публикацию