Devine Census: чим може бути небезпечно і як виправити [Гайд 2020]

Не всі користувачі сучасних ноутбуків знають, що вбудована в них веб-камера цілком здатна стати пристроєм збору даних про діяльність користувача за ПК.

Для цієї мети встановлюється особлива програма Device Census, через яку збір цих даних і ведеться.

У матеріалі розглянуто, що це за програма, як знайти і видалити її на своєму комп’ютері.

Що робить програма?

В ході роботи вашої веб-камери, тобто, коли вона включена, або в ході стандартного робочого сеансу за Віндовс 10, навіть при вимкненому камері, може з’явитися повідомлення про те, що Device Census використовує веб-камеру.

В принципі, це нормальний процес, який свідчить про те, що на ПК запустилася програма, що збирає статистику про користування інтернет-ресурсами, веб-камерою.

Потім ці дані архівуються, шифруються і анонімно відправляються Майкрософт для аналізу при розробці нових продуктів і / або програмних рішень.

Робота програми є нормою для користувачів операційної системи Віндовс 10. Однак, варто зауважити.

Що на більш ранніх версіях операційної системи збору статистики таким способом не проводилося.

Вараінти рішення проблем

Якщо ви не хочете передавати Майкрософт інформацію про свою статистику відвідування сайтів та інших діях за ПК, то програму можна:

  • відключити;
  • Вилучити.

При відключенні функціонування її перерветься не тільки на поточний сеанс роботи з операційною системою, але і після, при наступному запуску програма не почне збір даних знову в автоматичному режимі.

Тому найбільш простий і ефективний спосіб боротьби з «шпигунством» Майкрософт – правильним способом вимкнути софт повністю.

Видалення його не дуже доцільно.

У деяких випадках це впливає на справність функціонування комп’ютера, в інших – неможливо зовсім.

відключення

У деяких випадках при правильному налаштуванні софта можлива ситуація, коли програма сама по собі запускатися повторно не буде.

Тому варто спробувати провести такі настройки, не видаляючи програму повністю, так як іноді вона може бути необхідна:

  • Пройдіть по шляху Пуск Налаштування – Конфіденційність – Камера;

  • Перейдіть на розділ Виберіть програми, які можуть використовувати камеру;
  • У списку додатків, наведеному нижче, знайдіть рядок Центр відгуків;
  • Повзунок поруч з нею переведіть в положення Викл .;

Збережіть всі зміни і перезавантажте комп’ютер.

Часто це усуває проблему, і повторно збір даних не проводиться.

Важливо! Найбільш безпечний з точки зору конфіденційності формат роботи камери – повне її відключення від всіх додатків. Для цього перейдіть в область налаштувань операційної системи, знайдіть розділ Дозволити програмам використовувати камеру, а там перетяните повзунок в положення Викл. 

Крім описаного вище, є і альтернативний спосіб захистити вашу конфіденційність при використанні вище – це налаштування антивірусного захисту.

Багато антивірусні програми для ПК мають функцію захисту від збору даних через веб-камеру.

Залежно від типу антивірусного захисту функція ця може перебувати в самих різних розділах і мати різні назви.

висновок

Необхідно розуміти, що інформація, яка збирається за допомогою вашої веб-камери, повністю аналогічна тій за своєю формою, що збирають інші компоненти робочої системи.

Потім матеріали, отримані таким способом, обробляються компанією Майкрософт з метою поліпшення якості продукції.

Якщо ж вас непокоять чинники все ще присутні – відключити функцію збору даних можна досить легко.

Ссылка на основную публикацию